Jana Langenbruch - blockflöjt & barockoboe

/imageedit_1_3533572292.jpgJana studerade på kungl. Musikhögskolan i Stockholm för Dan Laurin, på Robert Schumann Hochschule i Düsseldorf för Ursula Schmidt-Laukamp och på Schola Cantorum Basiliensis i Basel för Katharina Arfken. 2010 och 2016 medverkade hon på Vadstena Akademiens operauppsättning. 2012 vann hon den internationella blockflöjtstävlingen i Nordhorn, Tyskland och fick i samband med detta spela in sin första CD. 2014 var hon medlem iEUBO (European Union Baroque Orchestra). Hon har genomfört turnéer i Sverige och Tyskland och uppträtt i många europeiska länder och i Japan. 
När hon flyttade till Sverige för första gången 2007 upptäckte hon den svenska folkmusiken som sedan dess är ett av hennes stora intressen.

 

 

Andrea Ravandoni - barockviolin och viola

Andrea Ravandoni tog sin masterexamen våren 2013 vid Kungl. Musikhögskolans utbildning för Tidig Musik och avslutar till våren 2014 påbyggnadsutbildningen i  Tidig Musik. År 2013 blev Andrea medlem av European Union Baroque Orchestra där hon fick samarbeta med barockprofiler som Stefano Montanari, Gottfried Van der Golz och Lars Ulrik Mortensen. Andrea brinner för att sprida musik till barn och ungdomar och har turnerat i hela Sverige och gjort ett stort antal skolföreställningar  med kammaroperan Lovisa Ulrika i Operabyråns regi.

 

 

 

 

Stina Petersson - barockcello

Stina Petersson tog 2009 examen från Kgl. Musikhögskolans Musikerutbildning efter cellostudier för Prof. Elemér Lavotha. Med ett stort hjärta för den tidiga musiken upptäckte hon snart barockcellon och kombinerar nu frilansuppdrag i barockensembler och stråkkvartett. Efter studier för Prof Viola de Hoog vid Hochschule für Künste i Bremen, Tyskland återvände Stina till Stockholm och tog i juni 2013 Masterexamen i barockcello med en konsert på Historiska Muséet. Tillsammans med Kristine West och Marcus Mohlin i har hon konserterat flitigt runtom i Sverige och även internationellt och ensemblen har också spelat in Bachs samtliga flöjtsonter för skivbolaget Daphne.

 

 

 

Ida Meidell Blylod - barockviolin

Sedan hon 2014 tog masterexamen i barockviolin vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm har Ida Meidell Blylod, uppväxt i Umeå, turnerat i Sverige och Europa med bland andra European Union Baroque Orchestra, Ambronay European Baroque Academy, Folkoperan, Stockholms Bachsällskap, med flera. Ida har deltagit i Britten-Pears Young Artist Programme samt masterclasses för bland andra Margaret Faultless, Suzanne Scholtz och Alfredo Bernardini, under vars ledning hon framträdde som solist med orkester från kursen Urbino Musica Antica.

Ida är även verksam som folkmusiker. Hon är flitigt anlitad som konstnärlig ledare för den slovenska multi-genre-ensemblen Symbolic Orchestra, och spelar med gruppen Ida and Other Bears. Hon har studerat engelsk folkmusik vid Newcastle University, och blev sommaren 2012 utnämnd till riksspelman. Ida utforskar den mångfald av olika uttryck som finns i repertoaren för fiol i olika delar av Europa, och rör sig fritt mellan traditioner från Sverige, de brittiska öarna, Frankrike och Balkanländerna. Hon har även ett soloprogram som kombinerar barock och folk från olika länder med egenskriven musik i arrangemang för fiol och sång.

 

 Marcus Mohlin - cembalo

Marcus Mohlin är född i Stockholm 1989. Han började spela piano vid 6 års ålder och upptäckte senare cembalon när han deltog i ett skolprojekt där Peter Spissky, konsertmästare i Concerto Copenhagen, var lärare. Marcus studerade cembalo för Mayumi Kamata och Ulf Söderberg på Collegium Musicum, en specialisering inom tidig musik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under sina studier deltog han också i mästarklasser för Ton Koopman och Rinaldo Alessandrini.

Idag arbetar Marcus som frilansmusiker och reser över hela Europa. Han spelar med barockpersonligheter som Lars-Ulrik Mortensen, Rachel Podger, Alfredo Bernadini, Jordi Savall, och har blivit inbjuden till de flesta av nordens stora orkestrar, bland andra Stockholms Filharmoniska Orkester, Den Norkse Kammerorkestret, Drottningholms Barockensemble, Concerto Copenhagen och den Danska Radions Orkester.

En av hans svenska kammarmusikgrupper, Ensemble Flautino, har förärats med flertalet stipendier från Kungliga Musikaliska Akademin och under 2015 spelade de in en CD med Bachs flöjtsonater. Under 2015 släpptes en CD med Bach konserter för 2-4 cembali där Marcus figurerar som solist tillsammans med Trevor Pinnock, Lars-Ulrik Mortensen, Marieke Spaans och Concerto Copenhagen.

Elin Nilsson - barockviolin

Elin Nilsson är violinist med examen i både barockfiol och modern fiol från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm där hon studerat för lektor Ann Wallström. Hon har även studerat för Enrico Gatti vid Koninklijk Conservatorium i Haag. Under medverkan som orkestermusiker i Vadstena-Akademiens sommaropera 2012 tilldelades Elin Vadstena-Akademiens Vänners stipendium. Hon är medlem i det Malmöbaserade barock-kollektivet Bastard Barock och frilansar med uppdrag i grupper såsom Drottningholms Barockensemble. Även folkmusik ligger Elin varmt om hjärtat och tillsammans med sin duo-partner Bridget Marsden utforskar hon de klangvärldar som uppstår då folkmusik och barockmusik möts.

fotograf lindbergkarlsson.se